Miguel is de papa van Xander (U9) en Amber. De arbeider bij TE Connectivity (het vroegere Siemens) is ondertussen al 7 jaar, hoe kan het ook anders, gelukkig getrouwd met Joke Denoo, de zus van de al om gekende Frieke (nvdr onze ex-trainster en de drijvende kracht achter de jaarlijkse voetbalstage). Ondanks zijn drukke bezigheden maakt hij zo veel als mogelijk tijd vrij om tijdens de wedstrijden van onze eerste ploeg telkens een meer dan uitgebreide fotoreportage te maken. Iedere maandag te bewonderen op onze Facebook-pagina.

Dag Miguel, ondertussen maak je al meer 2 jaar deel uit van ons jeugdbestuur maar daar stopt het niet bij?

Op aanraden van trainer Dirk Defoort nam jeugdvoorzitter Steven Verhenne destijds contact met me op. Na vele gesprekken en langdurig aandringen ben ik uiteindelijk gezwicht. Mijn voornaamste taak binnen het jeugdbestuur is de organisatie van onze evenementen maar uiteraard spring ik bij waar nodig.

Twee jaar terug nam ik af en toe enkele trainingen van de U7 over. Voor aanvang van vorig seizoen had ik me opgegeven als reserve om bij te springen indien nodig. Uiteindelijk zijn we dat seizoen met 4 ipv 3 ploegen aangevat waardoor ik fulltime trainer werd van één van de provinciale ploegen. Dit jaar maak ik deel uit van de trainersstaf van de U9, dit samen met Davy De Vlieger, Davy Hellebuyck en Alexis De Weirt.

Zelf kom je uit een gezin die voetbal ademt?

Ons gezin woonde in Beernem waar mijn vader trainer was bij een van de buurgemeenten, het toenmalige Cercle Oedelem (nvdr. enkele jaren terug gefusioneerd met SC Beernem, nu VVC Beernem 2e Prov.). Zelf speelde ik er vanaf de preminiemen tot aan de eerste ploeg. Als junior had ik het geluk om af en toe eens te proeven van de A-kern. Door een aantal blessures stond het voetbal ineens op een lager pitje en ben ik dan trainer geworden van de jonge juniorenploeg die aantrad in de beloftenreeks. Ik heb die twee seizoenen met heel veel plezier gedaan, iedere week waren er wel enkele spelers die ontbraken zodat ik eigenlijk meer trainer-speler was. Ondertussen was ik als webmaster ook lid van het algemeen bestuur waar mijn vader voorzitter was.

En nu bij KVC?

Zelf wonen we al een hele tijd in Wingene. Door omstandigheden is pa enkele jaren terug gestopt als voorzitter. Uiteindelijk ben ik blij dat ik de moeilijke keuze niet heb moeten maken. Oedelem was mijn 2e thuis maar bij Wingene kwam ik terecht in een meer dan warme vereniging. Met de  oudergroep van de U9 is er een hechte band. Ook als medewerker is de appreciatie groot voor hetgeen je doet.

KVC speelt op hoger niveau en er is een jeugd- en hoofdbestuur. De jeugdopleiding is top, de techniektrainingen zijn een meerwaarde en er wordt gewerkt met gediplomeerde trainers. In het huidige voetbal is techniek veel belangrijker geworden, één tegen één situaties, enz. In mijn tijd speelde je als 10 jarige 11 tegen 11 op een kilometers groot veld, als je er nu over nadenkt lijkt dit in het moderne voetbal eigenlijk absurd. Onze jongste ploegen spelen nu 5 tegen 5, als spelertje je wegsteken kan niet, veel aan de bal komen tijdens de match is uiterst belangrijk voor je verdere ontwikkeling.

Fotografie is, naast voetbal, je andere passie?

Eigenlijk is dit eerder toevallig begonnen. Als webmaster had ik een filmcameraatje gekocht waar je ook foto’s kon mee nemen, amper 0,8 Megapixels. Nadien volgden een fototoestel van de Lidl en eentje van den Aldi. Al snel ging ik over naar een spiegelreflex, ondertussen zit ik al aan toestel nummer 10…

Zelf zie ik heel graag voetbal. Een standaardfotograaf zou eerder gaan voor individuele foto’s van de spelers. Zelf probeer ik zo veel als mogelijk de spelfases te fotograferen zodat de mensen die de match niet konden bijwonen toch een goede impressie hebben van het verloop van de wedstrijd.

KVC staat momenteel op plaats 2 met 10 op 12?

De basis onder trainer Para is een goede organisatie. Vorig seizoen waren Aaron Bruning en Marko Petrovic de spelers die er bovenuit staken. Dit seizoen is de kern een mix van ervaring en jong geweld, er is een pak individuele klasse bijgekomen met spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Er is een solide verdediging die weinig tot geen kansen weggeeft, het middenveld is sterker geworden en op de flank is er veel snelheid bijgekomen. En als je dan denkt dat Aaron Bruning er nog niet bij is…

Afgelopen zondag was Dikkelvenne sterk gestart. Gaandeweg komen we echt goed in de wedstrijd. Jeremy Brogniez brengt ons langszij, kort nadien terug een klasseflits en prima kans van de speler waarvoor mensen naar het stadium komen.  De bal belandt op het hoofd van een tegenstander die toch even groggy naar de kant moest. Uiteindelijk een meer dan terechte uitslag alhoewel de score, door alle gecreëerde kansen, groter kon zijn. Niet enkel op het veld, maar ook op de bank puilt het uit van het talent. Op het einde valt die nummer 17 in, de naam ontbreekt me, een type Wayne Rooney (n.v.d.r Ruben Leman ;-) ), een speler met veel potentieel waar we nog zullen van horen.

Net als afgelopen seizoen is de eerste ploeg heel toegankelijk. Na een overwinning viert onze jeugd de overwinning mee in de middencirckel. Vorig jaar speelden onze U8 een voorwedstrijd op het veld van Racing Waregem. KVC wint, onze gastjes lopen de cooldown mee en mogen dan in de kleedkamer meevieren. Als volwassene sta je er misschien niet bij stil, maar zo’n momenten zijn voor onze spelertjes een extra stimulans om er telkens voor te gaan en te proberen om ooit ook zo hoog te geraken als voetballer.

Wat is je pronostiek voor het einde van het seizoen?

De voorbereiding was uitstekend, in de beker moesten we zonder tegenslagen een ronde verder geraakt zijn. Als promovendus hebben we met 10 op 12 de start alvast niet gemist, veel van onze tegenstanders hadden dit wellicht niet verwacht. Thuis tegen Stekene valt in de slotminuut de 1-1, anders stonden we nu aan kop. Uiteraard speelt in voetbal geluk mee maar Para is telkenmale ambitieus en de huidige cijfers liegen er niet om. Het seizoen is nog lang maar zoals de ploeg nu draait zit hoog eindigen er zeker in.

Miguel, ondertussen zijn we ruim een half uur bezig, we gaan stilletjes afsluiten. Wellicht heb jij nog iets toe te voegen?

Sorry [grijns], eerst en vooral wil ik mijn vrouwtje Joke bedanken. De vele uren die ik doorbreng op de voetbal ben ik niet bij mijn gezin. Voetbal is een groot deel van mijn leven, mijn echtgenote steunt me daar ten volle in. Uiteraard dank ik ook mijn ouders, tenslotte is het door hen waar ik nu sta.

 

De fotoreportage van de gewonnen wedstrijd tegen SC Dikkelvenne kan u bekijken via deze link: https://www.facebook.com/pg/KVCWingenevzw1/photos/?tab=album&album_id=19... 

 

Bedankt Miguel voor de toffe babbel!

#RedactieKVC

#BluvnTrekn

Reacties