Vandaag een grote bedrijvigheid op en rond het sportpark van Wingene. Dankzij een resem vrijwilligers werd alles tot in de puntjes voorbereid om onze trouwe schare supporters en uiteraard ook onze buren van Zwevezele morgen hartelijk te kunnen ontvangen. Na alle werkzaamheden trok onze redactie nog even naar Melle, de hometown van de torenhoge verdediger en tevens kapitein van KVC, James Lahousse.

 

James, leeft de derby in de kleedkamer?

Inderdaad, je voelt de spanning binnen de groep. Uiteraard is het maar de eerste match van het seizoen maar deze wedstrijd tegen onze buren is net dat tikkeltje meer. Ze waren vorig seizoen in de vriendschappelijke derby al heel sterk. Zwevezele is volgens mij dit seizoen misschien wel de grote titelkandidaat, getuige ook de talrijk ingekochte toppers. Zelf heb ik ze nog niet zien spelen maar dankzij ons scoutingsapparaat zijn we goed ingelicht over onze tegenstander [grijns]

KVC heeft een geslaagde transferperiode achter de rug?

Vorig jaar was het van net niet. De blijvers moeten ons niet meer overtuigen van hun kwaliteiten op het veld. De nieuwkomers zijn stuk voor stuk toppers. Hierdoor is onze kern in de breedte versterkt en is iedere positie dubbel bezet. De postjes zullen duur zijn maar dat houdt iedereen scherp.

We hebben een goede voorbereiding achter de rug en iedereen heeft het volste vertrouwen. Onze kern zal er alles aan doen om het vertrouwen van het bestuur niet te schamen. Uiteraard staat en valt alles met de vorm van de dag, de scheidsrechter, stilstaande fases, enz…

Welke nieuweling heeft je echt overtuigd tijdens de voorbereiding?

Een lastige vraag. Zoals daarnet al gezegd zijn de nieuwkomers toppers. Als ik er dan echt één moet uitkiezen is het Marko Petrovic. Marko is misschien wel de sterkste investering van onze club. Hij heeft een goede passing en wanneer hij in balbezit is brengt hij een zekere rust in de ploeg.

Bedankt James voor de toffe babbel. Onze redactie vertrekt naar Wingene, ondertussen bijna bedtijd, geniet van je nachtrust en zorg maar dat je morgen top bent!

#redactieKVC

Reacties