Woensdag stond de heenmatch van de Jeugdcup Het Nieuwsblad op het programma voor de provinciale U12 van KVC Wingene op het veld van Racing Waregem. Vorig jaar werden we nog uit de beker gewipt door de Rassing in de halve finale en nu stonden we opnieuw tegenover elkaar in de kwartfinales. Onze jongens kenden een droomstart. Na 30 seconden (!!) krulde Louis de bal wondermooi in de winkelhaak. KVC ging voort op zijn elan en enkele minuten later besloot Jaron tegen de lat. Racing kwam steeds beter in de match en we kregen duels op het scherp van de snee. De wedstrijd ging voortdurend op en neer aan een hoog tempo met kansen langs beide kanten. Maar onze verdediging met Thomas, Warre en onder leiding van kapitein Aiden gaf geen krimp. Ook onze middenveld met  onder andere Simon, Louis, Henri en Lennert speelde sterk en liepen alle gaten dicht. Kwam Racing er toch eens door dan stond keeper Thomas er nog, die een sterke partij keepte. Net voor rust konden we de 0-2 scoren via Henri na wat geharrewar voor het Waregemse doel.

Na de rust kwam KVC het best uit de kleedkamer. Enkele corners volgden elkaar snel op en uit één van deze hoekschoppen kon Louis de 0-3 binnenkoppen. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, was er aan voor de moeite. Racing voerde de druk gestaag op, trof tweemaal paal en lat en kon op korte tijd tweemaal tegenscoren (2-3). De wedstrijd kon opééns nog alle kanten uit en zowel de 3-3 als de 2-4 gingen meermaals in de lucht. En in de laatste minuut was het zover: prachtige lobbal van Henri en 2-4!! Prachtige en verdiende overwinning na één van onze beste wedstrijden van het seizoen tegen een sterke tegenstander!

Volgende week is er de terugmatch op de velden van KVC met als inzet een plaats in de halve finales tegen de winnaar van het duel Roeselare-Koksijde (heenmatch: 6-3). Alle supporters op post dus!

Met dank aan trainer Björn voor het verslag!