Na een korte vakantie is onze eerste ploeg ondertussen al bezig aan week 4 van de voorbereiding. Traditiegetrouw een aantal nieuwe gezichten waaronder ook Ruben Leman, goed voor 2 knappe doelpunten tegen KM Torhout en SK Berlare.

Nieuwsgierig zoals altijd nam onze redactie contact op met de 21-jarige snelle, krachtige en beloftevolle spits uit Sint-Denijs dichtbij Kortrijk.

Dag Ruben, stel jezelf even kort voor?

Mijn eerste voetbalpassen zette ik bij KV Kortrijk. Na 5 jaar kwam ik bij Club Brugge terecht waar ik uiteindelijk bij de U19 en de beloften heb gespeeld. In het seizoen 2015-16 ben ik onder impuls van Danny Lavens naar Winkel Sport getrokken. Ondanks ik er niet zo veel aan de bak kwam was het voor mij een leerrijk jaar. Voor het seizoen daarop had ik eigenlijk al terug mijn woord gegeven maar Lavens en trainer Beni Vervaeke hadden onder elkaar bedisseld dat ik bij OMS Ingelmunster meer kansen op spelen had. Het werd er een leuk jaar, de groep was top en we werden kampioen. Een keuze waar ik nog altijd geen spijt van heb.

Vorig jaar studeerde ik af in Vives Kortrijk richting sales en marketing en werk ik nu in de familiezaak (nvdr Leman Cake Decorations, producent van (hoofdzakelijk) eetbare taartdecoratie). Om me 100% op het voetbal te kunnen focussen werk ik sinds een viertal jaar samen met Govansport.com , een voetbal management bureau.

En nu de overstap naar Wingene…

Coach Para volgde me al blijkbaar van tijdens mijn periodes bij FCB en Winkel sport. Bij het eerste gesprek zat het meteen al goed en moest ik echt geen seconde twijfelen om te tekenen. Trainer Angelo is gedreven, gepassioneerd door het spelletje en wil kost wat kost altijd winnen.

De trainingen zijn fysiek niet zo zwaar maar dikwijls lang. Dit maakt het een eerder zware voorbereiding, maar het loont. Tegen SK Berlare winnen we probleemloos 5-0 en merk je toch dat we fysiek een pak verder staan dan onze tegenstander. Uiteraard is er nog veel werk aan de winkel.

Van deze kern ken ik uiteraard Dimitri (nvdr Verhulst, vorig seizoen OMSI) en Olivier Demaitre, met Gianni Lingier heb ik nog samengespeeld bij Club. Voor de rest zijn het niet echt gekende gezichten, uiteraard ken ik veel spelers van naam.

Onze kern bevat heel wat kwaliteit. Als ik er echt een topper moet uitkiezen dan neem ik Jeremy Brogniez. Een speler met een splijtende pass in de voeten en als spits een droom om met zo’n nummer 10 te kunnen spelen.

Ook met Mister Michael Kissi is de verstandhouding opperbest, van zijn ervaring kan ik nog veel leren. Ondanks wat verschillen in spelstijl zijn we toch vrij complementair.

Ondertussen zit je al aan 2 treffers?

Eén van mijn positieve punten is dat, als ik voor doel kom, ik nooit twijfel. In het spel van Para krijgen de spitsen vrijheid. Het vertrouwen is er, dit jaar gaan we er volledig voor!

Bedankt Ruben voor dit interview, tot binnenkort!!!

#redactieKVC

Morgen, zondag 6 augustus, neemt onze eerste ploeg het thuis op tegen Heur-Tongeren dit voor de 2e ronde van de Beker van België. Heur-Tongeren won eind vorig seizoen de interprovinciale eindronde en bezorgde onze buren uit Zwevezele een 4-1 nederlaag.

De wedstrijd start om 16u, supporters op post!!!

Reacties