Woonachtig in het mooie en pittoreske Lissewege, met zijn 1m81 en 75 kg een van oorsprong linkse verdediger maar nu centraal achteraan spelend.  De uiterst sympathieke en heel spraakzame 19-jarige Seppe Stael komt volgend seizoen onze rangen versterken.

Dag Seppe, stel jezelf even voor

Mijn eerste voetbalpassen zette ik bij Lissewege. Al heel snel ging ik naar Blankenberge. Na 3 jaar daar te vertoeven waagde ik mijn kansen bij onder meer Roeselare, KV Oostende en KV Kortrijk. Dit jaar ben ik bezig aan mijn 2e seizoen bij de beloften van Waasland Beveren. Mijn sterke punten zijn de lange bal, passing, 1 tegen 1 situaties en mijn kopspel. Net als wellicht iedere andere verdediger kan de techniek nog wat bijgeschaafd worden. Momenteel ben ik bezig aan een opleiding sanitair en centrale verwarming, ik hoop om snel in die sector aan de slag te kunnen gaan.

Waarom de overstap naar Wingene?

Vorig jaar speelde ik bij Beveren quasi iedere wedstrijd. Dit seizoen was anders, door de grote kern van de A-ploeg en het telkens afzakken van de niet geselecteerde spelers kregen de beloften weinig tot geen speelkansen. Ondanks ik er graag vertoefde wordt het dus eerder een afscheid in mineur. Via mijn spelersmakelaar, Filip Coosemans van Pro Soccer Agent, kwam ik in contact met trainer Angelo. Na 2 gesprekken was alles in kannen en kruiken. Met mijn nieuwe T1 heb ik een heel goed gevoel, net als hem heb ik een grote winnaarsmentaliteit, we zitten op dezelfde golflengte.

Ik merk op dat KVC bezig is aan een verjongingskuur en dat er veel beloftevolle spelers met een stevige jeugdopleiding de rangen gaan versterken. Sven en Dean ken ik van vroeger, van de huidige spelers ken ik oa Simon Vandewielle en Gianni Lingier. Bij een ploeg die telkens de ambitie heeft om de top te spelen is de concurrentie groot, bij Wingene zal dit niet anders zijn.

Graag wil ik nog even mijn ouders bedanken die me telkens gesteund hebben, bij iedere match aanwezig zijn en ondertussen heel België hebben afgereden voor mijn voetbalcarrière.

Heb je naast voetbal nog andere hobby’s?

Al 2 jaar heb ik een vriendin, Kimberly, en daar spendeer ik graag mijn tijd aan;-) . Daarnaast volg ik het voetbal op tv en ben ik fan van FCB. Komend seizoen start Lissewege terug met jeugdvoetbal, ik zal de ploeg waar het voor mij destijds allemaal begon en waar mijn opa nog steeds voorzitter is een duwtje in de rug geven en ga er met heel veel zin aan de slag als jeugdtrainer.

#welkomseppe

#redactieKVC

Tijdens het Paasweekend geen voetbal, zondag 28 april gaan we op bezoek bij rechtstreekse concurrent Pepingen-Halle, supporters op post!!!

Reacties