Na 7 speeldagen prijkt ons A-elftal op een knappe 2e plaats op amper 3 punten van leider Oostduinkerke. KVC heeft in tegenstelling tot vorig seizoen de start niet gemist. Ook zijn onze nieuwkomers zijn ondertussen gekende gezichten geworden.

Naast de revaliderende Matthias Van Keirsebulck nog steeds geen Siebe Forton op onze velden.

Onze redactie, benieuwd zoals altijd, nam even contact op met de 22 jarige aanvaller uit Wippelgem (vlakbij Evergem) bezig aan zijn schakeljaar industrieel ingenieur optie automatisering.

 

Siebe, vertel eens?

Tijdens de voorbereiding kreeg ik een trap op de voet. Oorspronkelijk werd uitgegaan van een ontsteking maar ondanks de nodige rust voelde ik geen beterschap. Na heel wat onderzoeken bleek uiteindelijk dat ik destijds een breuk gehad heb in de voet die nooit genezen was en door de trap was dan het botje verplaatst. Vorige week werd datzelfde botje verwijderd en werden de ligamenten terug aangehecht. Op 16 november ben ik gipsvrij en kan ik de revalidatie hervatten. Target is om na nieuwjaar terug op het voetbalveld te kunnen staan!

Ondertussen ben je gestart aan je 2e seizoen bij KVC?

Net als zoveel andere spelers werd ik destijds gecontacteerd door trainer Angelo. Het tweede jaar heb ik dan toegezegd. Een keuze waar ik nog steeds geen spijt van heb. Ondertussen heb ik veel bijgeleerd van onze ervaren trainersstaf en heb ik veel speelkansen gekregen.

Zelf kom je over van Oost-Vlaanderen, een groot verschil?

Mijn jeugdopleiding heb ik genoten bij Deinze. Het jaar voor mijn overstap naar KVC zat ik in 2e prov bij Ursel, een eerder ongelukkige keuze, waar ik weinig tot spelen toe kwam.

Bij mijn overstap naar KVC waarschuwden enkele mensen me over het niveauverschil tussen beide provincies. Niks is minder waar, zelf heb ik de indruk dat in West-Vlaanderen de accommodaties van de ploegen doorgaans een stuk beter zijn.

Dit seizoen is het niveau in eerste provinciale terug een stuk gestegen. Grootste voorbeeld is Zwevezele.

Dit jaar een resem nieuwe spelers in de kleedkamer?

Dat klopt. Er is nog meer talent, voetballend zijn we zeker een stuk beter dan vorig jaar. De sfeer dit seizoen in de kleedkamer is echt top. Uiteraard komt dit ook door onze goede prestaties. Na de match of training gaan we af en toe nog iets gaan drinken, een groot verschil met vorig seizoen.

Zondag staat er alweer een topper op het programma, uit tegen leider Oostduinkerke?

Uiteraard zal het een match op het scherpst van de snee zijn. Evenwel zijn we nog maar 7 speeldagen ver, van enige druk is er nog geen sprake. Het zal een pittige en stevige match zijn. Onze ploeg zit vol van vertrouwen, fysiek zijn we er klaar voor.

Bedankt Siebe, we wensen je een snelle terugkeer toe met de nodige goals!!!

#redactieKVC

Reacties