Daags na de 2e verliesbeurt van onze fanion, deze maal in de derby tegen Hertsberge, nam onze redactie contact op met onze 1m95 (!) hoge doelman Simon. De imposante verschijning was op geen enkel foutje te betrappen, toch slikte de 25-jarige Waardammenaar, werkzaam als werfcoördinator bij Fluvius, spijtig genoeg 2 tegendoelpunten.

 

Dag Simon, stel jezelf even voor.

Mijn jeugdopleiding startte ik bij KdNS Heule waar ik in het begin het veldspel afwisselde met in de goal staan. Van 2017 tot 2019 heb ik mooie tijden beleefd als 2e doelman bij Meulebeke. We maakten de promotie van 2e naar 1e provinciale en ik kon genieten van enkele basisplaatsen. Nadien keerde ik terug naar mijn oude liefde Heule, in 3e, oude liefde roest niet. Als doelman wil je altijd spelen, vandaar dat ik dit seizoen voor KVC Wingene koos. Onze T1 en T2 kende ik al een beetje, Bryan Desmet ook. Voor de rest was alles nieuw, het enige raakpunt was dat mijn vriendin van Wingene is. We zitten met een toffe bende, alles kan, niks moet. Ik heb mijn overstap zeker nog niet beklaagd.

Afgelopen zondag leden jullie de 2e verliesbeurt, vertel even.

Wellicht hebben we het afgelopen zondag allemaal wat te licht opgenomen met de komende topmatchen in zicht tegen onze rechtstreekse concurrenten. Al snel komen we voor en dachten er veel dat het al binnen was. Op het einde gaan we nog volop voor de 3 punten en krijgen we het spreekwoordelijke deksel op de neus. De afwezigheid van enkele basispionnen (nvdr. Niels, Alexis, Kevin) mag zeker geen excuus zijn, onze kern is breed genoeg om afwezigen op te vangen.

Na 13 speeldagen ben je de minst gepasseerde doelman van de reeks.

Dat is inderdaad mooi meegenomen als keeper maar je staat met 11 op het veld. Alles start met de aanvallers die ook hun verdedigende taak moeten opnemen. Als je dan weet dat we onze eerste match tegen Doomkerke moeizaam winnen we met 3 tegen 5… Als ploeg proberen we telkens om zo weinig mogelijk weg te geven, zelf tracht ik er telkens voor de volle 100 procent er te staan.

Nog 2 matchen te gaan voor het periodekampioenschap en jullie staan met 3 ploegen op een zakdoek.

Ondanks het verlies van Dudzele tegen Westkapelle wordt het volgende week zaterdag geen cadeau. Uiteraard zullen we er voor gaan. Ik vertrouw er op dat onze T1 Marino ons scherp voor de dag zal brengen. Nadien volgen er nog 2 topmatchen tegen Zerkegem en Beernem. De periodetitel zou uiteraard mooi meegenomen zijn maar ik bekijk het eerder match per match. Voetjes op de grond, met nog bijna 60 punten te verdienen is het seizoen nog lang. Onze tegenstrevers kennen ondertussen onze manier van spelen, de 2e ronde zal nog pittig worden.

Veel ploegen zijn er op gebrand om op Wingene te willen stunten om met 1 of 3 punten huiswaarts te keren.

 

Bedankt voor je tijd Simon en veel succes!!!

 

Zaterdag 27 november geeft onze eerste ploeg om 20u partij thuis tegen Dudzele, supporters op post!

Die avond is er vanaf 18u onze eerste supportersavond. Voor amper € 15 serveren we u een apertitief, maaltijd en dessert. De organisatie van dit evenement verloopt uiteraard volgens het geldend covid-protocol!

 

#RedactieKVC

Reacties