De wedstrijd van afgelopen zondag diende zich op voorhand al aan als een moeilijke klus, Jong Lede stond amper 1 punt op achtervolgen van onze fanion. Ondanks de mooie accommodatie en een mooie winterzon, een eerder evenwichtige eerste helft op een ijzig veld. Na de koffie direct een wereldgoal van Denzel Van Fleteren, een afstandschot op 40 meter, veruit DE man van de match. Ondanks een tegendoelpunt uit het niets kon KVC dankzij invaller Kissi in de slotfase de scheve situatie rechtzetten, en terecht!

Een match met alleen maar uitblinkers, daags na de verdiende overwinning nam onze redactie contact op met de 21- jarige Simon Vandewiele. De laatstejaars student LO en bewegingsrecreatie, vol op in examenperiode, is ondertussen een vaste waarde geworden. Zijn jeugdopleiding startte hij bij Ingelmunster, daarna verkaste hij naar Roeselare en de afgelopen 6 jaar maakte hij het mooie weer bij de beloften van Cercle Brugge.

Zondag langs de zijlijn leek het er af en toe op dat er een kudde paarden passeerden. Maken we van voetbal beter geen zomersport?

Het was inderdaad moeilijk spelen en op dergelijk veld was het niet mogelijk om het gepaste schoeisel te vinden. De kleine vinnige spelers waren in het voordeel, met mijn eerder geblokte postuur ben ik niet zo wendbaar maar ik denk dat ik goed mijn streng heb kunnen trekken. Zolang er maar 1 of 2 wedstrijden in zo’n omstandigheden moeten gespeeld worden dan ben ik tevreden. De zomer is ideaal om er eens op uit te trekken en het hoofd leeg te maken na een langs seizoen.

Na het verlossende doelpunt was er een enorme ontlading in de groep?

De eerste helft lagen we misschien wat onder door de staat het veld. Dimi houdt ons recht met een sublieme penalty-save na een twijfelachtige beslissing van de scheids. Een prima poging van Karel Van Roose wordt kort daarna ook knap gepareerd door de thuisdoelman. De tweede helft was amper gestart, een wereldgoal van Denzel Van Fleteren bracht ons op voorsprong. Opeens was er het volle vertrouwen en de overtuiging, als groep geloofden we er echt in. Ondanks ons overwicht volgde er tegen de gang van het spel een tegendoelpunt. We lieten de moed niet zakken en creëerden terug enkele doelrijpe kansen. Na een snelle en prima uitgespeelde counter maakte mister Kissi de winning-goal. Dit seizoen hebben we al enkele keren in de slotfase onterecht punten verloren, het mag ons ook eens meezitten.

Volgend seizoen start je je 2e seizoen bij KVC?

Met Milan Iket, Jannes Vermeulen, Gianni Lingier en Emile Petitjean kende ik al enkele spelers op voorhand. Mijn ouders zijn ook afkomstig uit Wingene. KVC en ambitie gaan hand in hand. Wat me echter het meeste aanspreekt omtrent de club is het familiale karakter. Ik voel me hier goed en de sfeer in en buiten de kleedkamer is top.

Komend weekend is er de derby tegen de buren? Voor de 2e periode zijn jullie uitgeschakeld, waar leggen jullie de lat nu?

De derby leeft enorm binnen de groep en deze wedstrijd staat met stip aangeduid. Para kennende gaan we net als iedere week terug stevig trainen. We zullen er alles aan doen om te proberen onze supporters een mooi cadeau te geven.

Afgelopen weekend morsen Zwevezele, Zelzate en Wetteren met punten. Met nog 12 weken te gaan kijken we naar boven, nog 26 punten te verdienen, we zullen proberen een mooie reeks neer te zetten. De medailles worden maar aan de meet uitgedeeld, we gaan er voor!

 

Bedankt Simon voor de toffe babbel!

#beregast

Komende zondag de derby van het jaar, supporters op post!!!

#RedactieKVC

 

Reacties