Daags na de knappe thuisoverwinning tegen Heist nam onze redactie contact op met Tibo Mortier. De 25-jarige centrale verdediger uit Zedelgem blinkt uit in zijn positiespel, werkkracht en is mentaal sterk. Verwacht geen hoogstandjes van de auditor bij Ernst & Young, op en naast het veld immer de rust zelve, telkens beheerst en altijd met beide voeten op de grond.

Dag Tibo, vertel even over jezelf.

Mijn jeugdopleiding verliep bij verschillende ploegen. Ik starte bij Gistel, ging dan naar HO Oostende en vervolgens bij Eernegem. Van de U16 tot aan de U19 speelde ik bij Torhout. Daar was Marino, onze T1, trainer. Nadien volgde nog de beloften van Ingelmunster. De laatste 3 jaar speelde ik bij 2e provincialer Veldegem.  Ik wisselde daar de basisplaatsen af met bankzitten.

Marino contacteerde me om naar Wingene te komen, een ambitieus project en onze T1 is een man van zijn woord en iemand waar je altijd op kan op rekenen. Enkel Martien (n.v.d.r. Van Santvoort) kende ik uit het verleden, ondertussen ben ik goed ingeburgerd in onze ploeg en vereniging.

Afgelopen zaterdag een waar spektakelstuk die eindigt op 4-0.

Zoals steeds startten we de wedstrijd eerder afwachtend met veel balbezit. Al snel komen we 1-0 voor dankzij Machiel. De eerste helft brengen we het beste voetbal. Rusten doen we met 3-0 en dan is de match eigenlijk al gespeeld. De 2e helft komt de tegenstander met een licht gewijzigde opstelling en wat wissels. Vooral de ingevallen rechtsvoor brengt extra kwaliteit op het veld. We komen echter nooit in de problemen, doelman Simon speelt heel attent en schudt enkele prima saves uit zijn mouw. Eindstand 4-0, terecht beloond voor onze goeie match en volgens mij geen overdreven eindcijfers.

Met nog één in te halen speeldag staan jullie ongeslagen aan de leiding, waar eindigt dit???

We brengen goed voetbal maar laat ons niet naast onze schoenen lopen, we bekijken het match per match en dan zien we wel. Er volgen nog heel wat toppers tegen o.a. Zerkegem en Westkappele. Laat ons na de eerste ronde de balans opmaken. De sfeer en mentaliteit binnen onze groep is top, de resultaten zijn er en op en naast het veld knokken we voor elkaar. Daarnaast zijn onze supporters fantastisch, er komen heel wat ouders en familieleden kijken. Ook Wingene Youth is een extra stimulans voor ons tijdens de wedstrijd. Deze jonge supporters brengen veel ambiance naast het veld en steunen ons door dik en dun, chapeau!

Bedankt Tibo!

Komende zaterdag geeft onze fanion partij op het veld van K.S.K. Wenduine, de wedstrijd start om 19u30.

Supporters op post!

 

#redactieKVC

Reacties