De eerste contractverlenging is een feit, de ervaren doelman Kenneth Vonck start volgend seizoen aan zijn 3e jaar bij KVC!!! Onze goalie stond ondertussen al 49 matchen ononderbroken op rij in de basiself in de competitie, goed voor welgeteld 4410 minuten!

Kenneth, er lang over getwijfeld?

Zeker niet, waarom zou je veranderen als je goed zit. De entourage en het bestuur van KVC zijn als het ware familie geworden. Wingene is ondertussen mijn 2e thuis, ook als het iets minder gaat staan ze er telkens voor mij.  Met Jurgen Defever heb ik een uitstekende keepertrainer en mentor, ook met de rest van het trainerskorps en onze teamverantwoordelijke klikt het voor de volle 100%.

Dit jaar ben je, met amper 12 tegendoelpunten, de minst gepasseerde doelman in 1e provinciale. De statistieken leren ons verder dat je ondertussen 11 keer ongeslagen bent. Je uitreputatie is nog sterker, amper 4 tegengoals op 10 matchen. Heb je daar een verklaring voor?

Als groep geven we dit seizoen minder kansen weg en hebben we een sterkere kern, dankzij allemaal spelers die ooit in hogere reeksen uitkwamen. Hierdoor is er meer discipline en is onze organisatie beter. Zelf ervaar ik ook dat ik mijn niveau nog net iets beter is dan vorig seizoen.

Loopt de samenwerking met de andere doelmannen goed?

De samenwerking loopt meer dan uitstekend ondanks beiden nog jong zijn. Milan Iket speelde net als ik bij Cercle Brugge en weet waarop het staat. Milan is een werker, telkens enthousiast en zijn beste eigenschap is meevoetballen. Als hij zich blijft inzetten staat er hem een mooie toekomst te wachten.  Kobe Vandeweghe ligt schitterend in de groep, is ook nog piepjong maar fysiek supersterk en heeft ook nog veel groeipotentieel.

Zelf speelde je in hogere reeksen, is de honger naar nationaal voetbal nog groot?

Zelf ben ik er nog maar 29 dus heb ik als keeper nog even te gaan. Natuurlijk spreekt een reeks hoger spelen me aan. Zoals ik eerder al aangaf zit ik goed bij Wingene, we gaan er alles aan doen om volgend jaar een reeks hoger te kunnen spelen!

Bedankt Vonckie, we wensen je nog veel succes de komende 11 wedstrijden!!!

#redactieKVC

#YesWeCan

 

Reacties