Woensdag stond de terugmatch van de Jeugdcup op het programma voor de provinciale U12 van KVC Wingene op eigen veld tegen Racing Waregem.

Na een spannende wedstrijd vorige week die KVC winnend afsloot met 2-4, konden we ons opnieuw opladen om deze kleine voorsprong te verdedigen.

KVC zat onmiddellijk perfect in de wedstrijd en kwam al het eerste kwartier op voorsprong. Daarna volgden nog enkele mooie kansen maar Racing kon rekenen op een zeer sterke doelman. Maar net zoals in de heenwedstrijd kwam Racing Waregem steeds beter en beter in de match en voerde stelselmatig de druk op. We gingen rusten met 1-1, nog steeds op koers naar de halve finale..

De tweede helft kregen we het moeilijker en kwamen we voor het eerst op achterstand (1-2). Racing zette nu alles op alles, de kansen volgden elkaar op, maar ook onze doelman stond perfect te keepen. Gevolg was natuurlijk dat Racing Waregem achteraan enorm veel ruimte weggaf, waar we toch iets te slordig mee omsprongen. Uiteindelijk konden we toch de geruststellende gelijkmaker scoren 2-2. Racing Waregem scoorde nog éénmaal tegen, maar dat kon de pret niet bederven.

Technisch geen hoogstaande wedstrijd, maar door de sterke heenwedstrijd, de prachtige inzet en de vechtlust voor elke bal bemachtigen we een plaats bij de laatste vier ploegen in West-Vlaanderen. Proficiat aan het ganse team.

Halve finales worden gespeeld op 1 april (thuis) en 22 april (uit) tegen Roeselare.

Verslag werd ons bezorgd door trainer Peter, waarvoor dank!

Tot op de velden,

KVC

Reacties