U12 winnen op Roeselare in halve finale !!

Na de 1-6 nederlaag in de heenwedstrijd van de halve finale van de cup Het Nieuwsblad hadden we amper nog een waterkansje om de finale te bereiken.

Maar al van in de kleedkamer voelde je de wil om dit prachtig bekerparkoer op een mooie manier af te sluiten, niemand wilde nogmaals "afgemaakt" worden door de nationale U12 van Roeselare.

De woorden uit de kleedkamer werden ook in daden omgezet op het veld. KVC Wingene startte furieus en na slechts drie minuten trilden de netten al: 0-1 voorsprong. KVC duwde door en de 0-2 ging meermaals in de lucht.

Na verloop van tijd werd de wedstrijd evenwichtiger: veel middenveldspel, mooie duels, maar weinig echt uitgespeelde kansen onder leiding van een prima fluitende ref.

Na de rust kregen we het even moeilijk. Roeselare trof eerst tweemaal de paal en kort daarna werden we geklopt door een gemeten kopbal: 1-1 met nog twintig minuten te spelen.

Het laatste kwart van de wedstrijd was opnieuw blauw-wit getint. We roken de overwinning met verschillende kansen op rij: kopbal van de lijn gered, bal vanop één meter op de keeper, . maar het was steeds opletten voor de snelle counters. Enkele minuten voor het einde viel dan toch de verdiende treffer: 1-2.

Conclusie: Na de moeilijke heenmatch, waren we deze keer zeker de evenknie van een nationale tegenstander. Met een prachtmentaliteit en inzet sneuvelden we eervol in de halve finales na zes wedstrijden en allemaal ploegen van een hoog niveau. Als trainer kan je alleen maar dromen van zo'n ploeg. Na twee jaar scheiden onze wegen op het einde van het seizoen. Proficiat met het schitterende seizoen aan alle spelers en ouders en nog veel succes in jullie verdere voetbalcarrière.