1m74 en 75 kg, een rechtse poot die ook links prima uit de voeten kan. Veurnenaar Sven Cornette speelde gedurende 11 jaar bij het grote Club Brugge en schopte het er zelfs tot aanvoerder van de beloften. Door menig voetbalkenner wordt hij steevast omschreven als een groot talent. De doorstroming van jeugdproduct naar de eerste ploeg bij FCB is blijkbaar weinigen gegeven, op enkele uitzonderingen na. Dit seizoen is hij aan de slag bij Knokke FC.

Dag Sven, welkom bij KVC! Blij je volgend seizoen bij ons te hebben. Vertel eens…

Dit seizoen was het allemaal wat minder, de concurrentie en kern bij een ploeg in 1e amateur zijn groot. Daarnaast was ik een tijdje buiten strijd door een knieblessure, de meniscus en de achterste kruisbanden waren geraakt. In de ploeg raken was moeilijk. Ook sportief ging het Knokke niet echt voor de wind. Ondanks een sterke kern, die volgens mij de top aankon, was er ook de trainerswissel. Heel wat spelers lagen in de lappenmand en vaak kregen we in de slotfase van de match het deksel op de neus. We verloren dikwijls met het kleinste verschil en eens je in een neerwaartse spiraal zit dan is het zelfvertrouwen bij de spelers vaak wat zoek.

Naast Wingene was er ook concrete interesse van een vaste waarde in 2e amateur. Maar ik heb resoluut gekozen voor KVC. Veel speelminuten maken is nu mijn prioriteit, de klik met trainer Paravizinni is er alvast. Wat betreft de ploeg zijn het allemaal onbekende gezichten voor mij, maar dat komt wel. De andere nieuwkomer, Kjell Vanmaele, ken ik uiteraard van tijdens mijn periode bij FCB.

Wat zijn je sterke punten als speler en waar kan er nog aan gewerkt worden?

Mijn sterktes zijn vooral mijn snelheid, een goede voorzet en het feit dat ik nimmer opgeef. Ik ben bij manier van spreken een kuitenbijter en ik schuw het duel nooit. Mijn kopspel kan nog beter, qua techniek ben ik niet het grote toptalent maar dit compenseer ik met mijn inzet.

Wat ons dikwijls opvalt de laatste jaren, is de bizarre rugnummerkeuze van spelers. In onze tijd speelden we met de nummers 1 tem 16, zelf speel je met nummer 55?

Nummer 55 heeft een speciale betekenis voor mij. Mijn oma was mijn grootste supporter en is op amper 55-jarige leeftijd overleden, net toen ik de overstap kon maken naar Club Brugge. Jammer genoeg heeft ze dit nooit mogen meemaken. Als het enigszins kan dan speel ik volgend seizoen terug met #55.

#Bedanktvoordetoffebabbel

#totbinnenkort

#ForzaKVC

Komende zaterdag terug een West-Vlaamse derby, 13e in de stand Wervik, komt op bezoek. De match start om 20u. Supporters op post, onze aanwinsten Kjell en Sven zijn alvast van de partij!!!

#RedactieKVC

Reacties