Na de eerder bekend gemaakte contractverlengingen van Kenneth Vonck, Benjamin Bonte, Aaron Bruning, Lars Blieck, Olivier Demaitre, James Lahousse en de eerste 2 versterkingen Glenn Ameloot en Bart Berquin (beiden Adinkerke) gaf ook Jitser De Deyne terug zijn ja-woord aan onze vereniging.

Jitser is de 24-jarige sportpromotor van het naburige Pittem. Samen met zijn vriendin Kim is hij volop bezig hun nestje aan het verbouwen in Tielt.

Naast het veld is Jitser een van de meest sympathieke spelers maar een eerder bedeesde en stille persoon. Ook op het veld typeert zijn persoonlijkheid, verwacht geen franjes of hoogstandjes van onze nummer 2. Karakter, overgave en vooral efficiëntie typeren het spel van deze, doorgaans, verdedigende speler.

 

Ondertussen ben je aan je 6e seizoen bezig bij KVC. Tevreden dat je volgend seizoen terug de kleuren van KVC verdedigt?

In de jeugd speelde ik bij Sint-Jan Wingene. Op mijn 11e werd ik opgevist door Cercle Brugge. Als 18-jarige ben ik teruggekeerd naar de ploeg waar het allemaal begon, Wingene. Het eerste jaar, in 1e provinciale, ben ik weinig tot spelen toegekomen. Af en toe heb ik mogen proeven van voetbal op het hoogste provinciale niveau dankzij een invalbeurt. Het jaar er op stonden we in 4e Nationale. Ook dat jaar was er eerder een met weinig speelmogelijkheden. Vanaf het volgende seizoen ben ik een vaste waarde geworden bij KVC.

Met mijn contractverlenging ben ik uiterst tevreden, bij KVC voel ik me goed. Een toegewijd bestuur, talloze vrijwilligers, een prima trainerkorps en een grote schare supporters. Door al deze factoren heb ik geen minuut getwijfeld om bij te tekenen bij onze club!

 

Ondertussen hebben al een hele resem sterkhouders bijgetekend. Een duidelijk teken dat het meer dan snor zit bij KVC?

Inderdaad, het feit dat onze vaste waardes bijtekenen is een meer dan goed teken. Iedereen staat achter de ambities van onze club. Samen met het trainerskorps o.l.v. Para gaan we er volgend seizoen terug voor de volle 100% voor.

 

T1 Para en de volledige kern  bewonderen je voor je persoonlijkheid. Ook ben je quasi overal inzetbaar, achterin, middenveld, op de flank, links, rechts en centraal.

Polyvalentie kan een voor- en nadeel zijn. Als je maar op 1 positie speelt en de beste van de ploeg bent… Zelf ben ik van nature geen leider, ik stel me liever in dienst van de ploeg. Sommige posities liggen me uiteraard iets minder. Wanneer ik op de flank speel moet ik misschien meer halen uit de 1 tegen 1 situaties. Dat is zeker een werkpunt. Van nature uit en mede door mijn opleiding ben ik eigenlijk een rasechte verdediger.

 

Vorig seizoen was een jaar om snel te vergeten. Door enkele blessures ben je pas halverwege het seizoen terug aan spelen geraakt. Dit seizoen ben je niet weg te denken uit de selectie. Nooit getwijfeld tijdens de talrijke revalidaties?

Eigenlijk niet. De eerste 6 weken van de competitiestart heb ik gespeeld. Nadien ben ik jammer genoeg uitgevallen. Rond half december was ik terug beschikbaar. Ondanks de intensieve trainingsarbeid en goede zorgen ben ik net voor de winterstop hervallen. In maart ben ik terug in de ploeg geraakt en heb ik nog de eindronde kunnen meemaken. Na mijn blessures heb ik het seizoen toch in schoonheid kunnen afsluiten.

 

Afgelopen zondag stond je, door schorsingen en blessures, als libero in een onuitgegeven verdediging, niettegenstaande de vroege 0-1 werd er weinig tot niks weggegeven. Tevreden met de puntendeling?

Persoonlijk ben ik tevreden met mijn prestatie. Jammer van het vroege tegendoelpunt. Wielsbeke stond constant met 9 of 10 spelers achter de bal. Ondanks hun vroege voorsprong hebben we quasi geen kansen weggeven.  De eerste helft hebben wijzelf iets te weinig kansen kunnen creëren. De 2e helft waren we duidelijk beter maar vonden we te weinig de voetballende oplossing.

 

Je jeugdopleiding heb je gevolgd bij Cercle. Als rasechte Wingenaar sta je iedere zondag in de basis. Heb je nog enkele goede tips voor onze jeugdspelers?

Als jongeling had ik geluk om bij Wingene in de eerste ploeg terechtgekomen. Sowieso is hard werken de boodschap. Je in de kijker spelen, goed luisteren en kijken naar de ervaren spelers is belangrijk. Oppikken en vooral veel bijleren is de boodschap. Kristof Arys is, ondanks zijn leeftijd,  onze modelprof, het toonbeeld van professionalisme. Hoe hij zich voor, tijdens en na de wedstrijd soigneert en voorbereidt, zijn lichaam verzorgt, is een toonbeeld voor veel van onze jeugdspelertjes.

 

Bedankt Jitser voor dit openhartig interview. Blij om je volgend seizoen terug te zien bij onze favoriete vereniging!

 

Redactie KVC

#ForzaJitserDeDeyne!

Reacties