Enkele dagen na de deugddoende maar vooral verdiende overwinning tegen onze buren had onze redactie afspraak met Yoeri Flederick. De rechtsvoetige centrale middenvelder, overgekomen van Gullegem, is ondertussen al bezig aan zijn 2e seizoen bij KVC.

Dag Yoeri, op en naast het veld kom je over als een bijzonder rustig persoon.

Klopt, van nature ben ik eigenlijk altijd al zo geweest. Ik beschouw me niet als één van de leiders van de groep. Tijdens de match zie ik me eerder als een dienende speler voor het team. Veel mensen zullen het wellicht niet geloven maar bij FC Gullegem was ik 2 jaar de kapitein. Ik moet het meer hebben van inzet en mentaliteit. Tijdens mijn studententijd in Gent kon ik wel eens onstuimig zijn, maar ondertussen is dat al lang geleden. Sporadisch zal ik me nog eens laten gaan in het weekend.

Afgelopen zondag een geladen derby tegen de buren. Werd de knappe overwinning ietwat overschaduwd door de vele kaarten?

De 11 gele kaarten geven een vertekend beeld, het was een faire match. Wellicht wou de scheids de match kort houden en snel de puntjes op de i zetten door direct kordaat in te grijpen. De 2x geel voor Aaron en bezoeker Provoost vond ik eerder overdreven. Op het veld zelf was de sfeer onderling uiterst sportief.

Al bij al komen we redelijk ongeschonden uit de topper, de enige aderlating is dat Mister Bruning onze volgende match zal missen.

Wat opviel zondag was telkens weer de grote ontlading na een doelpunt?

Zondag was DE match van het seizoen voor iedereen van en rond Wingene. De hele groep besefte dat een nederlaag weleens de uitschakeling kon betekenen voor het kampioenschap. Dankzij deze overwinning houden we onze kansen gaaf en is alles nog mogelijk.

Momenteel is Merelbeke out standing, in onze resterende 12 matchen zal het er op moeten zijn. We bekampen nog de eerste 3 van de ranking. Om op te schuiven in het klassement moeten we tegen die rechtstreekse concurrenten de nodige punten pakken. De andere wedstrijden zullen uiteraard ook niet gemakkelijk zijn. Staartploegen zoals Oostkamp en Torhout scoorden afgelopen weekend ook een driepunter. Als je dan ziet hoe Torhout zich versterkt heeft [nvdr o.a. Coulibaly, Declercq en Vanoudenaarde] dan weet je dat ze nog volop voor het behoud gaan.

Komende zondag is er een voetballoos weekend, komt dit wat ongelegen na de mooie 6 op 6?

Eigenlijk wel. Enerzijds is het positief dat we met een goed gevoel even een onderbreking nemen. Anderzijds is het zo dat we dit seizoen nog geen 9 op 9 gehad hebben. Net nu we in een goede flow zitten volgt er een rustweekend.

En de vraag waar we op dit ogenblik van de competitie niet van onderuit kunnen, wat voor volgend seizoen?

De kogel is ondertussen al door de kerk, met veel goesting start ik volgend seizoen aan mijn derde termijn bij KVC. Bij Wingene heb ik steeds een goed gevoel, de resultaten zijn er ieder jaar en de klik is er met het trainerskorps.

 

Bedankt Yoeri, hopelijk zien we je volgend seizoen terug op onze pleine!

#stillewatersdiepegronden #verstandigekerel

Zoals al eerder vermeld is er komend weekend geen wedstrijd, op zondag 10 februari maken we de verplaatsing naar Woluwe-Zaventem. Supporters op post!

[nvdr: Nogmaals dank aan onze juf Lies!]

#RedactieKVC

Reacties