Na het behalen van de titel in 4e provinciale maakt KVC Wingene volgend seizoen de promotie naar 3e provinciale en dit onder leiding van kersvers T1 Giovanni Pommelaere (40 jaar).

Giovanni begon zijn trainerscarrière bij de PU12 van KVC Wingene om later de overstap te maken naar de interprovinciale U13.

Na 4 seizoenen Wingene zette hij zijn trainersloopbaan verder bij KMSK Deinze (IP13) om daarna meteen aan de slag te gaan bij Cercle Brugge waar hij de afgelopen 3 jaar elite jeugd trainde. Daarnaast is hij ook nog trainer en coach van de nationale minivoetbalploeg PS Oostkamp (mannen 4e nationale).

Vanaf het seizoen 2023/24 gaat hij dus voor het eerst de uitdaging aan om een fanion ploeg te trainen in een provinciale reeks. Giovanni behaalde reeds zijn diploma UEFA B en liep o.a. ook stage bij de beloften van Cercle Brugge.

Giovanni woont in Wingene en keert dus nu al terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. Hij is communicatief sterk en wil dicht bij zijn spelers staan.

De visie van de trainer past ook perfect bij de visie van de club onder leiding van voorzitter Pieter Derudder:

Aanvallend en aantrekkelijk voetbal met veel dynamiek en oog voor doorstroming van beloftevolle jeugdspelers.

Giovanni zal als hoofdtrainer bijgestaan worden door T2 Philippe Mercier die ook de provinciale belofte ploeg onder zijn hoede zal nemen. Samen willen ze als duo de uitdaging aangaan om van KVC Wingene een stabiele moderne ploeg te maken waar supporters graag naar komen kijken.

Filip Vancompernolle blijft aan boord als keepertrainer.

Reacties